Gyradiko Estia  - Egy falat Görögország Gyradiko Estia  - Egy falat Görögország Gyradiko Estia  - Egy falat Görögország Gyradiko Estia  - Egy falat Görögország Gyradiko Estia - Egy falat Görögország

BIZÁNCI BUGGYANTOTT TOJÁS

150 150 Gyradiko Estia - Egy falat Görögország

Tegyünk egy fazékba vizet forrni egy kevés sóval és egy csepp ecettel.
A sót csak forráskor tegyük hozzá, mert ha az elején tesszük bele a víz forráspontja magasabb lesz, később forr fel!
Amíg forrni kezd a víz, addig a sűrű görög típusú joghurtban elkeverünk egy kevés zúzott, darált fokhagymát és ízlés szerint sót és mélytányérokba adagoljuk.
Egy kis serpenyőben vajat olvasztunk, de csak addig forrjon a vaj, amíg a habja el nem különül. Leszűrjük a habot róla. Lehet szűretlen vajjal is csinálni, de én így tanultam.
A forrásban lévő vízbe óvatosan beleütjük a tojásokat, vigyázva arra, hogy ne durranjon szét a sárgája! Ahogy a fehérje burokszerűen bevonja a sárgáját, de a sárgája még lágy, szűrőkanállal óvatosan kiemeljük a tojglikat és a fokhagymás joghurtágyra helyezzük és ráöntjük az olvasztott vajat.
Isteni reggelinek való, tuti, hogy jó napunk lesz ezután!

A weboldalon cookie-kat használunk, melyek segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás