Megjelenés a Burgerblogon

A gyrosburger, mint olyan, mindig is piszkálta az emberiség fantáziáját, mit és hogyan lehet beletenni. Nos, a város legjobb görög éttermében, a Gyradikoban a gyros megmaradt úgy, ahogyan volt, a burger pedig görög lett, de olyan, hogy besírsz tőle.

Első körben ezt a kaját csak a 13. kerületi Gyradiko Estiában keressétek, mi is itt jártunk Alexszel tesztelni egyet még premier előtt. A tányér nagyon szépen néz ki, de mihelyst belekóstolunk, ez az élmény megnégyszereződik. Az egész burger lelke egy szép nagy borjúhúspogácsa, nagyon karakteresen (zöld)fűszerezve, és ami a legjobb az egészben, hogy egyáltalán nem túlsütve, iszonyat jó szaftos az egész. A buci egy szuperül megpirított, a pitákkal közeli rokonságban álló zsemlécske, erre a feladatra gyakorlatilag ő tökéletes. A hús alatt saláta, paradicsom, és tzatziki található, felette pedig lilahagyma, és egy szelet zseniális halloumi, megolvasztva. A tányéron találunk még görög hagymát, ami egy tudatos választás volt, mivel sokkal inkább édeskésebb ízvilágot képvisel a normál hagymákkal szemben.

Köretnek a már jól ismert házi chipsburgonyát kapjuk, egy mustármártással, a legjobbak között kap helyet, ez is tuti.

 

A görög burger 1490 forintért lehet majd a tiétek a Gyradiko Estiában, és baromira ajánlom mindenkinek, mert az ár/érték aránya kiváló!

 

http://burger.blog.hu/2014/11/04/bpburger_132_gyradiko_estia